Кошик 0
КАТАЛОГ
ТОВАРІВ

Вітамін С - функції, джерела їжі, недоліки та токсичність

Вітамін С - функції, джерела їжі, недоліки та токсичність

Вітамін С, хімічно названий аскорбатом або аскорбіновою кислотою, є важливим водорозчинним вітаміном, який необхідний нашому організму для різних метаболічних дій. Одне з найефективніших поживних речовин для лікування звичайного кашлю та застуди, вітамін С природним чином синтезується у багатьох тварин, але у випадку людини єдиним способом є споживання продуктів, багатих на вітамін С, для отримання його користі.

Це також неймовірна поживна речовина, яка використовується для відновлення пошкоджених тканин і для виробництва життєво важливих нейромедіаторів, які відіграють ключову роль у правильному функціонуванні імунної системи.

Він використовується як кофактор ферменту, необхідного для гідроксилювання лізину та проліну при утворенні колагену. Виявлений у 1912 році цей вітамін занесений до Типового списку основних лікарських засобів Світової організації охорони здоров’я як один із неймовірних вітамінів завдяки широкому спектру лікувальних переваг.

Додати коментар